Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konstgräs och multiarena

/
  • Vitsen med konstgräs är att man kan värma fotbollsplanen och därmed förlänga spel- och träningssäsong. I dagarna startar arbetet att anlägga den nya fotbollsplanen på Ön.
  • Med byggstart inom ett par veckor får Edsbyns ungdomar en multiarena nedanför Celsiusskolan mellan datapaviljongen och Voxna älv. Arbetena beräknas vara klara i augusti. En skatepark intill ingår i byggplaneringen.
  • Satsningen på konstgräs är den största enskilda investeringen som kommunen har gjort sedan gymnasiet, säger Patrik Uhras som även ser det som en satsning på ungdom.
  • Kommunen får delvis pengar från EU för projekt UTI Edsbyn som bland annat omfattar en gång- och cykelväg längs med Voxna älv. Nu kan man börja se hur det kommer att bli.

I dagarna kommer arbetet igång med konstgräs på den nya fotbollsplanen på Ön i Edsbyn. Sammanlagt kostar projektet nio miljoner, var av själva konstgräset kostar cirka tre miljoner.

Annons

Det finns fler aktuella uteprojekt i Edsbyn. Inom kort startar bygget av en multiarena nedanför Celsiusskolan och första etappen av gång- och cykelvägen längs Voxna älv är nu färdig.

Nedanför Celsiusskolan mellan datapaviljongen och Voxna älv kommer nu också en multiarena med en efterlängtad skatepark med olika ramper att börja anläggas inom ett par veckor.

Det är idrottsläraren Pär Ekbom som har tagit initiativet till multiarenan, där först och främst barn och ungdomar som inte tillhör någon speciell idrottsförening ska kunna hålla till är det tänkt.

Multiarenan beräknas vara klar i augusti och kostar sammanlagt en miljon kronor, var av Svenska idrottsförbundet bidrar med hälften. Kommunen satsar 300 000 kronor.

I multiarenan ska man kunna spela basket, fotboll, volleyboll, handboll och innebandy. Dessutom blir det ett utepingisbord, som Svenska fönsters personalstiftelse har lämnat bidrag till.

Första etappen av gång- och cykelvägen längs Voxna älv är nu också klar. Tanken är att skapa ett vackert promenadstråk mellan centrum och Ön. Andra etappen fram till Bågbron påbörjas i höst.

Mer läsning

Annons