Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konst i alla dess former

/
  • Rebecca Lindsmyr från Edsbyn var en av konstnärerna som ställde ut i helgen. Fram till lunchtid på söndagen hade hon sålt åtta verk.
  • Många av Frida Söderbergs målningar består av djur i situationer som man vanligtvis inte tänker sig dem i. En del påklädda, som här, och andra med vapen i tassarna.
  • Siv och Per Olof Svärdhagen passade på att titta på Ulrika Fagernäs smycken när de gjorde sitt första stopp på konstrundan.
  • Målningen Hertig Conrad, av Frida Söderberg.
  • Ulrica Fagernäs framför bordet med sina smycken.

Under helgen visade Ovanåkers kommun upp sig från sin bästa kulturella sida. Många tittade och en del passade på att handla.
- Vi har inte planerat att köpa något men kanske blir man drabbad, säger Per Olof Svärdhagen, en av besökarna.

Annons

Runt om i Ovanåkers kommun ställde lokala konstnärer ut under helgen när Konstrundan arrangerades för femte gången. Målningar och skulpturer blandades med textiler och smideskonst. En av platserna, där sju konstnärer ställde ut, var den gamla skolan Norra skolans lokaler i Edsbyn. Där håller Ateljé Norr till.

- På lördagen hade vi cirka hundra besökare, ungefär som vanligt. En del kommer utifrån, som Falun och Söderhamn. Det är lite roligt, säger Torun Eliasson, en av konstnärerna på ateljén.

I Alfta ställde Ulrika Fagernäs ut sin keramik och sitt smide i den egna butiken. Där fanns också Frida Söderberg som hade sina målningar på plats. Det var första gången de båda var med på Konstrundan.

- Många som kommer är kulturtanter. Lite Gudrun Sjödén, ofta page. Det är en mysig stil, säger Frida Söderberg.

Paret Per Olof och Siv Svärdhagen passade kanske inte in i just den beskrivningen men verkade ändå uppskatta utställningen och tanken bakom dagen.

- Det är en rätt mysig idé att åka runt och se lokala konstnärer och skapande i olika former. Det här är vårt första stopp, vi slutar i Lim Johans stuga, säger Per Olof Svärdhagen.

Mer läsning

Annons