Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunanställd uttryckte sig rasistiskt på Facebook

/
  • Den som är anställd av Ovanåkers kommun måste följa personalpolicyn. I det ingår att inte uttrycka rasistiska och främlingsfientliga åsikter.

En kommunanställd i Ovanåker har utpekats att ha rasistiska och främlingsfientliga åsikter. Det är på Facebook den anställde har uttryckt sig rasistiskt, enligt en skriftlig anmälan till kommunen.

Annons

– Chefen tog upp frågan rasande snabbt. Denne tog samma dag man fick kännedom om anmälan upp den med personen i fråga, säger kommunens personalchef Mona Persson.

Generellt, enligt kommunens personalpolicy, gäller att man inte får bete sig hur som helst som kommunanställd. I det ingår att inte uttrycka rasistiska och främlingsfientliga åsikter.

Mona Persson tycker inte det är att begränsa den anställdes yttrandefrihet.

– Nej, som anställd i kommunen måste man följa personalpolicyn. Som privatperson får du ha vilka åsikter du vill, säger Mona Persson.

Men samtidigt är det olagligt att sprida åsikter som är hets mot folkgrupp. Det innebär att offentligt sprida uttalanden som hotar eller uttrycker missaktning för en eller flera utpekade folkgrupper och rubriceras som ett hatbrott.

Hur hanterar då kommunen ett ärende, där en anställd anklagas för att ha rasistiska och främlingsfientliga åsikter?

– Det blir den anställdes närmaste chef som får ta upp frågan. Ofta i form av ett samtal där chefen påtalar det olämpliga att uttrycka sig så i de här delarna och att informera vad som gäller, säger Mona Persson.

Fortsätter då den anställde på den inslagna vägen kan det leda till en varning. Blir det ingen ändring efter det kan det bli uppsägning. Mona Persson kan dock inte påminna sig om att någon anställd har fått varning eller blivit uppsagd på grund av rasistiska och främlingsfientliga åsikter.

Mer läsning

Annons