Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart för invigning

/
  • När solen bryter igenom molnen glittrar det i det lugnt forsande vattnet. På sina ställen efter vägen skuggar björkar gång- och cykelbanan.
  • Från söder går man mot Bågbron över Voxna älv. I sommar har den sista etappen blivit klar.
  • Vattnet är genomskinligt denna vackra höstdag. Det letar sig fram mellan de mörka stenarna.
  • Den nya gång- och cykelvägen ansluter till Bruggevägen i norr.
  • Den nya gång- och cykelvägen letar sig fram utmed Voxna älv i Edsbyn. På detta sätt kan man nu promenera eller cykla efter älven från Långgatan till Ön.
  • Det har även satts upp plank efter sträckan, som skyddar för insyn
  • Gång- och cykelvägen har byggts i två etapper. Man går och cyklar både på grus och
  • Solen glittrar i det genomskinliga vattnet. De små vattenmängderna letar sig fram mellan de mörka stenarna i älvfåran. Utsikten är över det stenfält, där vattnet annars brukar forsa fram vår och höst.

På torsdag invigs den nya gång- och cykelvägen intill älvfåran mellan Dammbron vid Elverkets lokaler och Bågbron i Edsbyn.

Annons

Innan premiärvandringen på den nya älvvägen kommer kommunalråd Hans Jonsson och Edsbyns Elverks chef Lars Helsing att invigningstala.

Därmed är också hela UTI-projektet klart, som förutom gång- och cykelvägen utmed Voxnan även innefattar raststället på Arena-området på Ön. Projektet har delfinansierats genom EU:s regionala utvecklingsfond.

– Idén med gång- och cykelvägen är att man ska kunna promenera eller ta sig med cykel från Långgatan ner till Ön längs Voxnan. Sedan tidigare är ju gång- och cykelvägen förbi Skidan längs Voxnan klar. Det är också en fin cykel- och promenadväg. Den ansluter till den nya via Dammbron, säger Arne Stenberg vid kommunen.

Den nya leden till Ön blir, enligt Arne, bättre för till exempel ungdomar och bandypublik, som tidigare har gått längs den trafikerade Uraforsvägen.

Mer läsning

Annons