Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kjell Lönnå och KFUM-kören

/
  • Hela KFUM-kören från Sundsvall förvandlades till eldiga fransmän under konserten. Oh la la heter sången som Kjell Lönnå har skrivit.
  • KFUM-kören under Kjell Lönnås ledning sjöng i Sandviken på lördagen och Edsbyns missionskyrka på söndagen. Repertoaren var blandad från Grieg och Malotte till Lina Sandell.
  • Det är fullt med körer i mitt liv. Det ger en väldig bredd och är väldigt stimulerande att leda en manskör, en damkör och en blandad kör (Kammarkören). De har olika sorters klang, säger Kjell Lönnå.

Kjell Lönnå och hans manskör KFUM-kören från Sundsvall kom med våren till Edsbyn på söndagseftermiddagen. Utanför missionskyrkan var snöhögarna jättehöga, men inne rådde det Valborgs-stämning och till och med ett vårregn tilläts strila.

Annons

– Vi är väl till mans lite trötta på all snö. Men visst är vintern också en fantastisk tid, sade Kjell Lönnå innan man som första kör i år bjöd på Längtan till landet, eller Vintern rasat ut...

Efter konserten berättade Kjell Lönnå att KFUM-körens 58 sångare som bäst förbereder två vårkonserter i Tonhallen i Sundsvall i början av maj och båda konserterna är redan slutsålda.

KFUM-kören hade även med sig några "hyss" i bakfickan. Kjell Lönnå har själv komponerat Regnet, där han får hela kören att med hjälp av bland annat sina händer och läppar låta just som ett regn som tilltar i styrka.

Kjell Lönnå startade KFUM-kören i Sundsvall redan 1967. Han hade då själv som ung varit medlem i KFUM-kören i Stockholm. I dag leder han tre körer.

Mer läsning

Annons