Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kinesiska studenter på industribesök

/
  • Svenska fönster i Edsbyn fick på måndagen besök av 20 studenter från Kina och som läser vid högskolan i Gävle.
  • Syftet med resan är även att bygga relationer mellan svenska företag och de kinesiska studenterna och stärka dialog och samarbete mellan parterna.

40 studenter från Kina och som pluggar vid högskolan i Gävle besökte på måndagen företag i Voxnadalen. Det var Svenska fönster i Edsbyn och Nefab i Runemo som fick besök. Den stora gruppen var uppdelad i två mindre som besökte varsitt företag.

Annons

– Tanken med resan är att våra kinesiska studenter ska få se mer av länet. De studerar minst tre år och går olika kurser vid högskolan i Gävle. I fjol var det första året vi gjorde en sådan här resa då vi även besökte Nefab, säger Joakim Helmbrant från Kontakttorget vid högskolan.

Många av studenterna läser vid ingenjörsprogrammet, bland annat med inriktning elektronik och data, och det fanns även med någon enstaka ekonom i grupperna. Samarbetet med Kina går två år tillbaka i tiden.

– I år bestämde vi att vi ville åka till Hälsingland. Vi kommer även att besöka Järvzoo, där man kommer att bjuda på älgfärsbiffar, säger Joakim Helmbrant.

Mer läsning

Annons