Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kaotisk trafiksituation vid skolorna

/
  • Trafiksäkerhetsproblem kan uppstå när barn, bilar och lastbilar ska samsas vid Celsiusskolans kök.

Trafiksituationen vid skolorna kan ibland vara kaotisk. Den beskrivningen kommer från både Alftaskolan och Celsiusskolan i Edsbyn, när föräldrar ska lämna av eller hämta sina barn. I Edsbyn kommer därför stoppförbud att börja gälla vid skolans kök. Polisen har då möjlighet att bötfälla de som stannar där.

Annons

Detta efter att kommunstyrelsen nu har tagit beslut om de nya trafikföreskrifterna i kommunen. Det som en följd av att många föräldrar har valt att släppa av sina barn just vid Celsiusskolans kök och det har orsakat en del problem.

– Vid köket finns en lastplats reserverad för inkommande matleveranser. Där ställer sig bilar helt ogenerat för att lämna av barn. Förutom att leveransen av matvaror hindras så uppstår trafiksäkerhetsproblem då barn, bilar och lastbilar skall försöka samsas om de utrymmen som finns, säger kommunens exploateringsingenjör Leif Elvsén, som även jobbar med trafiksäkerhetsfrågor.

Vid Alftaskolan uppstår problem när föräldrar både ska lämna och hämta sina barn.

– Här handlar det mer om parkerade bilar som står i vägen för skolbussarna. När bussarna kommer för att hämta barn är ofta Skolgatan blockerad av parkerade bilar, så att bussarna inte kan komma in. Det är ibland bilar som skall hämta barn, ibland bilar vars ägare är inne på Alftahallen och handlar, säger Leif Elvsén.

Mer läsning

Annons