Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kägelholmen en oas

/
  • Carin och Joel Åsentorp, Karin Hedin och Elisabeth Åsentorp trivs på Kägelholmen. Barnen åker även själva hit och fikar och Karin och Elisabeth njuter av stillheten, fågelsången och grönskan.
  • Carin och Joel Åsentorp, Karin Hedin och Elisabeth Åsentorp trivs på Kägelholmen. Barnen åker även själva hit och fikar och Karin och Elisabeth njuter av stillheten, fågelsången och grönskan.
  • Ulrica Geijer och lilla Joline Iversen Geijer kommer till Kägelholmen några gånger på sommaren. Lekplatsen drar liksom att det är mysigt och barnvänligt, konstaterar Ulrica.
  • Olars trädgård i Knåda tar hand om de vackra blomsterplanteringarna. Onsdagar, lördagar och söndagar samlas missionsförsamlingen här. Serveringen är öppen dagligen fram till och med mitten av augusti.
  • Gudrun Axman-Jumisko, Agnes Kopparmalms, Inger Broman och Gun Jacobsson är på väg till sin planering, som de lade på Kägelholmen, inför årets Konstrunda. Det är härligt med vattnet runt Kägelholmen, tycker de.
  • Angelica Olsson gör sin fjärde sommar på Kägelholmen. Hon berättar att barngruppen kommer tillbaka senare i sommar och ska då börja träna på en musikal.
  • Matilda Häggblom, Angelica Olsson, Karoline Kilvén, Hanna Ståhl, Andreas Olovsson och Reina Mohammad heter några av de som sommarjobbar på Kägelholmen. Stämningen är god men värmen i köket kan bli påfrestande när det är som varmast ute, konstaterar de.
  • Blommorna är som vackrast nu.
  • Blommorna är det första som möter besökarna.

När Kägelholmen i Edsbyn öppnar är det sommar. Edsbyns missionsförsamling, som äger och driver Kägelholmen sedan många år tillbaka, flyttar under sommaren ut all sin verksamhet dit. Namnet Kägelholmen kommer av att det långt tillbaka fanns en flitigt nyttjad kägelbana på holmen vid Voxna älv.

Annons

– Kägelholmen är ett härligt ställe. Man brukar tala om oasen mitt i Byn, säger Karin Hedin som även personligen är engagerad i arbetet bakom kulisserna. Många ställer nämligen upp ideellt för Kägelholmen under sommaren.

Hon tillhör bakgruppen som förser kaféet med hembakat bröd. Nästa vecka är det förresten Karins tur att baka tillsammans med fem andra kvinnor och på så sätt dra sitt strå till stacken.

Serveringen drar också besökare, som inte tillhör församlingen. I sommar är det 13 personer som har sommarjobb och avlöser varandra där. Första perioden är Angelica Olsson husmor. Hon jobbar annars deltid för Tuppens danskrog i Bollnäs.

– Jag tycker det är jätteroligt att vara här. Det är min fjärde sommar, som jag jobbar här. Jag älskar Kägelholmen. Det är mysigt här och man får möta så många trevliga människor, säger Angelica.

Mer läsning

Annons