Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kägelholmen blommar upp

/
  • Det är fjärde gången vi besöker Kägelholmen i sommar. Här kan man fika utan att bli ruinerad, säger Sölve Ivarsson (till höger) som tog med sig barnbarnen Vilmer och Lovisa och sonen Inge och hustru Linnéa Ivarsson till Kägelholmen på måndagen. Hela gänget kommer från Älvkarhed.
  • Kägelholmen har många vackra blommor, både i den stora planteringen och i amplarna.
  • Kerstin Magnusson, Linda och Milo Kiltorp, Anna-Greta Eriksson, Charlotte Blom med Frans Bolkeus och Gunilla Embretsén hade samlats på Kägelholmen på måndagen.
  • En träbro leder över från parkeringen till Kägelholmen. Från bron har man denna fina utsikt.
  • Blommorna inramar serveringen.
  • Hanna Ståhl och Angelica Olsson sommarjobbar i serveringen på Kägelholmen i Edsbyn i sommar. De har haft en jämn ström av besökare i sommar, utom när det har regnat eller solen har strålat som mest. Bästa fikavädret är växlande molnighet.

Kägelholmen, Edsbyns missionsförsamlings sommargård med servering, är ett populärt vattenhål under sommaren. Serveringen för allmänheten gör nu sin sista vecka, men församlingens verksamhet med gudstjänster och möten fortsätter en tag till i augusti.

Annons

Närmast den 10 augusti blir det Cafékväll med allsång. Söndagen den 21 augusti är det dags för sommarfinal.

En nyhet för detta år är att serveringen öppnar senare på eftermiddagen på vardagar. Det innebär att lunchmöjligheten har försvunnit.

Sölve Ivarsson från Älvkarhed har gästat Kägelholmen fyra gånger i sommar.

– Det är vi som håller igång Kägelholmen. De har billigt fika här. Det är bra för barnfamiljer och pensionärer, säger Sölve.

Förutom den anställda personalen jobbar frivilliga inom församlingen med verksamheten på Kägelholmen. Den frivilliga kraften är indelad i arbetsgrupper, bland annat bakar man allt kaffebröd själva.

På måndagen hade även ett gäng tidigare arbetskamrater från Allmogefönster träffats för att fika. Av åtta kontorsanställda som blev arbetslösa tidigare i år, när kontoret flyttade till Småland, har bara en fått nytt jobb. Det är tufft att få nytt jobb. De var anställda mellan tre och 15 år.

– Vi träffas då och då. Vi hade så bra sammanhållning på kontoret. Det var kul att komma till jobbet. Det är därför vi fortsätter träffas så här. Det blir i Alfta nästa gång, berättar Gunilla Embretsén, Kerstin Magnusson, Anna-Greta Eriksson, Linda Kiltorp och Charlotte Blom.

Gänget tycker det är synd att Kägelholmen har ändrat sina öppettider. Men med rätt väder är det ett perfekt fikaställe.

Mer läsning

Annons