Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Janne Kvick utsätts för bilinbrott gång på gång – har en hel pärm med anmälningar

/

Janne Kvick har en hel pärm med anmälningar om bilinbrott och skadegörelse. På en av bilarna har tjuvarna orsakat skador på mellan 25 000 och 100 000 kronor.
– Det är så himla tröttsamt, säger Janne Kvick efter att ännu en gång råkat ut för objudna gäster.

Annons

Det har gått lite drygt ett år sedan vi senast skrev om Janne Kvicks problem med stölder och skadegörelse på bilar han har uppställda vid gamla Lantmanna i Alfta. Det har definitivt inte blivit bättre sedan dess.

Läs också: Ständiga bilinbrott

– Jag var bortrest under första veckan i januari och när jag kom tillbaka hade de brutit upp huven, snott grillen och stulit servopumpen på en BMW jag har hållit på att renovera åt en kompis, säger Janne Kvick.

Förutom det har marodörerna brutit loss topplocket och stulit allehanda elkomponenter innan de brutit sig in i kupén och slitit loss flera kromade lister.

– Och det här var en helt funktionsduglig bil, säger Janne Kvick uppgivet.

Han polisanmälde saken den sjunde januari. Men redan två nätter senare var det dags igen. Då skruvade tjuvarna loss bakluckan och ena baklyktan på en combibil som stod en bit bort från den första.

Läs också: Delar stals från bil i Alfta

Janne Kvick är övertygad om att det är samma tjuvar.

– Det fanns tydliga spår i snön efter den första gången, berättar han. Och spåren såg exakt lika ut den andra gången. Men vad hjälper det, polisen åker ändå inte ut på sånt här trots att jag berättade om spåren för dem när jag anmälde saken.

Det har som sagt var inte blivit bättre under det senaste året. Jannes bilar har fått ständiga påhälsningar. Så sent som två månader innan de senaste stölderna var någon där och slangade bensin ur nio av de uppställda bilarna.

– Bensinen må väl vara, säger Janne Kvick. Men vid varje sådant tillfälle uppstår skador för mellan 10 000 och 20 000 kronor på varje bil när de bryter sig in i tanken.

Hittills har han en hel pärm med anmälningar.

– Jag har fått svårt att sova om nätterna och ligger vaken och oroar mig, säger Janne Kvick.

Läs också: Inbrott och skadegörelse på flera ställen i Alfta

Mer läsning

Annons