Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jakthund dödades av varg i närheten av Edsbyn

En jakthund dödades av varg i söder om slalombacken i Edsbyn på fredagsmorgonen. Med stor sannolikhet var det vargar från det nybildade Homnareviret, väster om Edsbyn, som låg bakom attacken.

Annons

På fredagsmorgonen vargdödades en luzernstövare under pågående harjakt uppskattningsvis 500 meter söder slalombacken i Edsbyn.

Stövaren hade drivit i en halvtimme när hundägaren Lasse Gustavsson begrep att inte allt stod rätt till då hunden efter några märkliga ljud blev tyst. Med hundpejlen kunde efter en stunds sökande hitta resterna av hunden.

Vargar observerades i Edsbytrakten både under torsdagen och fredagen. Med stor sannolikhet rör det här sig om vargarna i det nya Homnareviret.

En ansökan om skyddsjakt på de här vargarna lämnades tidigare i år in till länsstyrelsen i Gävleborg efter ett par incidenter i Voxna. Länsstyrelsen valde då att avslå ansökan men lovade att följa upp vargarnas fortsatta aktiviteter i området.

- Många har hört av sig till mig och är oroliga. Det finns ett vindskydd där och många rör sig i det där området, säger Lasse Gustavsson.

Mer läsning

Annons