Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inwido ökar produktionen

Inwido produktion i Edsbyn, som tillverkar fönster, kommer att behöva ytterligare tio personer efter semestern. Anledningen är bättre försäljning än väntat.

– Vi kommer att ha tomt med fönster direkt efter semestern, säger platschefen Peter Persson.

Annons

Inwido produktion i Edsbyn tillverkar fönster åt varumärkena Allmogefönster och Elit och sedan april i år har försäljningen legat över förväntan, enligt Peter Persson. Åtgången har under sommaren legat på runt 30 procent mer än man räknat med och lagom till semesterns slut verkar det i nuläget som att det kommer att vara tomt på lagren.

– Orderingången ser bra ut och vi kommer få det kämpigt att hinna med direkt efter semestern. Det är angenäma problem, säger Peter Persson.

Produktionstakten för Inwido behöver ökas med 40 till 50 procent och av den anledningen kommer man att ta in ytterligare tio personer när produktionen drar igång igen i början av augusti. Det gör företaget genom att utöka sitt samarbete med Samhall, som redan har 15 personer på företaget.

På Samhall, vars uppgift är att hitta utvecklande arbeten åt personer med funktionshinder, är man glada åt det utökade samarbete.

– Vi har haft ett långt samarbete och den här volymökningen av personal har vi inte sett på länge, säger Jan Tegnér, arbetsområdeschef på Samhall i Gävleborg.

Enligt honom kommer platserna att bemannas med personer från närområdet.

– Vi klarar inte hela volymökningen i Ovanåker utan anställer också från Bollnäs, säger han.

Mer läsning

Annons