Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Invigningsgudstjänst i Alfta

/

På söndagen hölls invigningshögtiden för Centrumkyrkans församling i Alfta. Betaniaförsamlingen (pingstkyrkan) och Alfta missionsförsamling har bildat den nya församlingen som räknar 200 medlemmar.

Annons

– Vi ser att tillsammans blir vi starkare. Tillsammans kan vi tjäna Alfta och vårt samhälle bättre, säger Olov Berbres som är ordförande för Centrumkyrkans församling, som bildades vid det första församlingsmötet den 28 mars.

Under invigningsgudstjänsten predikade Kent Cramnell från Pingst - fria församlingar i samverkan och vidare medverkade Lennart Renöfält som är distriktsföreståndare för Mellansvenska distriktet av Svenska missionskyrkan och kommunalrådet Hans Jonsson som ville lyckönska den nya församlingen.

Invigningsgudstjänsten präglades av mycket sång och musik med Lovsångskören, barnkören och sångarna. På orgeln spelade Ann-Louise Hellmyrs och på flöjt Lina Idänge.

Efter gudstjänsten följde samkväm med lunch en trappa ner i Centrumkyrkans festvåning. Det blir också i gamla missonskyrkans lokaler den nya församlingen kommer att hålla sina gudstjänster och bedriva till exempel barn- och ungdomsverksamhet.

Mer läsning

Annons