Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Invigning för uppfräschad återvinningscentral

/
  • Edsbyns nya återvinningsstation invigdes på torsdagen.
  • Monica Hansson som städar ut ett hus tycker att rustningen innebär en klar förbättring. Särskilt att det blivit tydligare var man ska lämna olika former av skräp. Här dumpar hon av en kartong brännbart.
  • I stället för att backa upp för en ramp åker man nu upp på ena sidan och ner på andra. Man kan dumpa på bägge sidor och det nya systemet kan öka genomströmningen.
  • På den första stationen på återvinningscentralen lämnar man farligt avfall, innan man åker upp på rampen för att dumpa grovsoporna.
  • Lillbo paintballpark engagerades av Borab för att locka besökare till invigningen. Johan Holm i rosa kanindräkt fick ta några träffar under dagen.

Fler containrar, tydligare skyltning och utökade öppettider. På torsdagen invigdes den nyrustade återvinningscentralen i Edsbyn.
- Det såg bedrövligt ut tidigare, nu är det ordning och reda när folk kommer hit, säger Bosse Andersson vid Borab.

Annons

I omgångar under vintern och våren har återvinningscentralen i Edsbyn jämnats med marken och byggts upp på nytt. En ramp har byggts och hela området asfalterats. 2,5 miljoner kronor har Bollnäs Ovanåkers Renhållnings AB, Borab, investerat i nyrustningen.

Anledningen till uppfräschningen var dels att snygga upp området och att öka tillgängligheten. Tidigare kunde två till tre bilar vara på plats samtidigt och då var man tvungen att backa upp sitt släp på en ramp för att komma åt. Nu får fyra till sex bilar plats och man slipper backa.

I och med uppfräschningen kommer återvinningscentralen också få utökade öppettider. Från och med måndag kommer man att ha öppet fyra dagar i veckan i stället för nuvarande två.

De som passade på att använda återvinningscentralen under invigningsdagen verkade nöjda med resultatet.

- Jag tycker det är skönt att det är mer uppdelat, det känns mer miljövänligt, säger Monica Hansson som håller på städar ut ett hus.

Mer läsning

Annons