Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Intensiv dansupplevelse för elever

/
  • Mikaela Kjellberg, Tess Ingmarsson, Linnéa Lindberg, Viktoria Forsblom och Carro Söder som alla går i klass 8 på Alftaskolan hade olika åsikter om Kamuyot. Tråkigt, lite coolt och imponerande.
  • Armando Wallentin är en av tre Svenska dansare som är med i Kamuyot. Han har bland annat dansat på Kungliga Operan, i Melodifestivalen och bakom flera svenska artister.

Under måndagen bjöds Ovanåkerselever på två intensiva dansföreställningar i Alfta sporthall av 16 unga dansare från hela världen. De framförde det lovprisade Kamuyot av den berömde israeliske koreografen Ohad Naharin.

Annons

Riksteatern turnerade med Kamuyot 2007/2008 vilket blev en Succé. Det positiva mötet mellan dansare och publik gör att Riksteatern nu genomför yttrligare en landsomfattande turné med Kamuyot där 16 nya dansare den här gången på 82 olika platser kommer att dansa inför och med 25 000 barn och unga i idrottshallar runt om i Sverige till i februari.

Kamuyot är en rasande intensiv dansföreställning där även publiken är en del av föreställningen och dansarna blir en del av publiken.

De 16 unga dansarna från olika delar av världen som framför Kamuyot har utvalts med stor omsorg och håller hög internationell klass. Danserna framförs till toner japansk pop, reggae, och gamla signaturmelodier från TV. Lärare och elever lockades med att dansa.

På måndagsförmiddagen bussades Celsiusskolans högstadieelever till Alfta för att se föreställningen och på eftermiddagen var det hela Alftaskolans tur.

Efter föreställningen var meningarna delade om vad man varit med om. Några tyckte det var tråkigt, andra lite coolt och ytterligare andra som tyckte det var en imponerande föreställning.

- Det var roligast när lärarna var upp och dansade, tyckte sex tjejer ur Alftaåttorna Ljusnan talade med.

Armando Wallentin är en av de tre svenskar som ingår i truppen. Han är 24 r och har en gedigen dansutbildning bakom sig från bland annat Lasse Kühlers dansskola och Kungliga Svenska balettskolan. Han har dansat på Kungliga Operan, i Melodifestivalen och bakom ett flertal kända artister.

- Vi dansare byter roller varje dag. Just i dag har jag min vilodag. Det är 15 som dansar och en vilar, berättar han.

Platserna de besöker varierar i storlek och de turnerar med vissa intervaller.

- Man hinner inte se så mycket av de olika platserna. Vi gör våra föreställningar kliver i bussen och åker vidare.

Själv tycker inte Armando att Kamuyot är så jobbig att dansa han har varit med om att genomfört mycket intensivare nummer.

Mer läsning

Annons