Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen fortsatt flytt

/
  • Mariana Kilström och Kikki Bossen hjälper Karin Woxlin till sitt rum. Det här boendet har fungerat jättebra, tycker vi som har jobbat här. Alla har varit nöjda och glada, säger Mariana Kilström. När antalet pensionärer med särskilt boende minskar så småningom så minskar även antalet anställda. Personalen får börja jobba på andra gruppboenden.
  • I dag finns två lägenheter hos Solrosen och sex lägenheter hos Linblomman för särskilt boende med fast personal. På sikt ska både Linblomman och Solrosen bli närboenden, där pensionärerna kommer att få hjälp via hemtjänsten.
  • En fråga som dyker upp nu är hur personalen kommer att jobba, när det både kommer att finnas gruppboende och närboende på Solrosen. Troligen får hemtjänsten och den fasta personalen hjälpas åt.

Pensionärerna stannar. Personalen stannar. Ovanåkers kommun backar nu när det gäller gruppboendena Solrosen och Linblomman. Alla pensionärer som har fått beslut om särskilt boende kan stanna kvar, eftersom personalen blir kvar.

Annons

– Vi har sagt att så länge det finns kvar pensionärer på Solrosen och Linblomman som har fått särskilt boende beviljat, så blir Solrosen och Linblomman också kvar som särskilt boende. De som har fått beslut om särskilt boende och vill bo kvar ska kunna göra det och då finns personalen också kvar, säger socialnämndens ordförande Bertil Eriksson (KD).

Inger Öst är en av de anhöriga som har kämpat i fyra månader och 19 dagar för sina gamla.

– Jag tycker det här beskedet från kommunen känns som en arbetsseger. Inte för mig utan för de gamla. Äntligen får de lugn och ro och blir respekterade, säger Inger Öst.

Mer läsning

Annons