Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga Hjohlman uttagen till Liljevalchs vårsalong

/
  • Inga Hjohlmans simmande ko gjorde succé på konsthallen i Bollnäs tidigare i höst. Nu har konstnären blivit uttagen att ställa ut på Liljevalchs vårsalong i februari.

En enda konstnär från Hälsingland finns med bland de utvalda att delta i Liljevalchs vårsalong nästa år. Men hon har varit med tidigare.

Annons

Vårsalongen har startat säsongen på Liljevalchs sedan 1921 men året 2016 blir på flera sätt ovanligt. På grund av renoveringar flyttar hela salongen från Djurgården till Gallerian i city, och för första gången visas utomhuskonst.

64 kvinnor och 50 män har valts ut av juryn som bestod av konstnärerna Lena Cronqvist, Berit Lindfeldt och Maria Miesenberger med Liljevalchs chef Mårten Castenfors som ordförande.

Bland de utvalda konstnärerna finns Inga Hjohlman från Viksjöfors vars träskulpturer av framför allt kor väckt uppmärksamhet. Nyligen ställde hon ut på Bollnäs konsthall, tillsammans med Torun Eliasson.

Läs recensionen av utställningen här.

Bland årets deltagare finns en konstnärsgrupp om 21 kvinnor som tillsammans har gjort ett broderi på temat de sju dödssynderna.

Medelåldern bland de antagna är 49 år. Yngst är en kvartett 23-åringar och utställningens äldste fyller 100 samma år som han debuterar på Vårsalongen.

Läs mer: Inga Hjohlman på hemmaplan

Måleri är den dominerande genren med 85 verk, därtill kommer 27 verk i blandteknik med måleri som grund. Teckning representeras av 25 verk och textil respektive skulptur/objekt av 18 vardera.

Mer läsning

Annons