Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Informationsskyltar får hård kritik

/
  • Det informationsskyltar om vad som händer i Ovanåkers kommun är bedrövliga tycker Sverker Nilsson. Nu hoppas han att politikerna tar tagen i saken så att en bättre bild av kommunen kan ges till passerande människor.

Ovanåkers tidigare kommunchef Sverker Nilsson är både arg och upprörd över kommunägda informationsskyltar som finns efter väg 50/301. Sverker Nilsson tycker att skyltarna är fula och informationen många gånger alldeles för gammal.

Annons

- Byt ut skyltarna och skaffa nya gjorda av folk som vet hur de ska göras. Jag tycker att skylteländet på sitt sätt har blivit Ovanåkers Brotorg eller som att se de tomma skyltfönstren efter Långgatan här i Edsbyn.

Sverker Nilsson skräder inte orden. Det som fick droppen att rinna över för Sverker Nilsson var den gamla information som sitter på skyltarna.

- De står julskyltning i Alfta 6 december. Är det ämnat för den kommande julskyltningen mån tro. Det måste väl hända mer i kommunen än detta.

Sverker Nilsson har sett många exempel på fina välkomst- och informationstavlor på resor runt om i landet och nu tycker han Ovanåkers politiker ska ta sig en riktig funderare på hur människor som färdas genom kommunen ska uppfatta bygden.

- Kanske tavlor med någon fin bild och någon text som välkommen till Den Sjungande Dalen. Elektronisk information har blivit vanlig och är lätt att ändra. Jag hoppas jag får se resultat snart, säger han.

Mer läsning

Annons