Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inför Konstrundan

/

Konstrundan i Ovanåkers kommun är för många sommarens stora begivenhet. I år är Konstrundan mellan den 5-7 augusti. Men redan nu med start på söndag den 8 maj bjuds det på en försmak av årets upplaga i Edsbyns museum. Där arrangerar föreningen Konstrundan med ett 30-tal medlemmar sin medlemsutställning.

Annons

Där går det att få en samlad bild av 32 av årets 35 utställare fram till och med den 12 juni.

För konstnärerna som deltar i Konstrundan är det ett sätt att få träffa trevliga besökare. Det brukar vara en jämn ström av besökare, som även letar sig till Ovanåkers kommun från andra delar av landet.

Sammanlagt omfattar årets Konstrunda 14 olika platser. Sommarens Konstrunda är den sjätte i ordningen.

I Alfta har Systrarna Kulör hittat en ny utställningslokal i gamla biografen, som sedan blev restaurang och som SPF nu rustar till sin egen samlingslokal. Ateljé Doma, där Åsa Törngren och Cia Wikman ställer ut, är en annan av sommarens nya utställningslokaler.

I Voxnabruk blir det utställning för första gången under Konstrundan i augusti i masugnen, där vi hittar arbeten av Ingegerd Levin Ädel, Helena Ädel och Ingela Jernberg.

En annan nyhet är att man i år har en gästutställare, Birgitta Ederyd från Järvsö.

Hon finns också representerad med två verk i Edsbyns museum.

På söndag den den 8 maj öppnar Konstrundan sin medlemsutställning i Edsbyns museum. Ovanåkers hembygdsförenings ordförande Elisabeth Eriksson inviger utställningen. Besökarna blir bjudna på kaffe och kakor.

Mer läsning

Annons