Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idrottsföreningen i Viksjöfors har försatts i konkurs

/
  • Dansbandet Larz-Kristerz' spelning på paviljongen i Viksjöfors, januari 2009, blev det sista större evenemanget som arrangerades i samarbete med idrottsföreningen.
  • Enligt föreningens ordförande Roland Persson finns det intresse från andra föreningar att ta över danspaviljongen.
  • Roland Persson, Viksjöfors IF.

Viksjöfors IF har försatts i konkurs. Konflikter och skulder ledde fram till slutet. Men enligt insatta låter det värre än det är.
– Det är den gamla moderklubben som berörs. Och mig veterligen har det inte varit några aktiviteter där på flera år, säger Nicklas Persson.

Annons

Den 6 oktober försattes Viksjöfors idrottsförening i konkurs vid Hudiksvalls tingsrätt. Idrottsföreningen har emellertid inte varit särskilt aktiv de senaste åren.

Föreningen har däremot sedan ett gäng år tillbaka brottats med ekonomin. För sex år sedan stormade det om föreningen på grund av skulder som uppkommit i samband med en nysatsning på danskvällar runt 2009.

Läs mer: Ingen dans på rosor efter dansen för Viksjöfors IF.

– Det var det som var början på problemen, säger föreningens ordförande Roland Persson.

Han berättar att han fått betala 50 000 kronor ur egen ficka för att lösa el- och vattenskulder. Det senaste skuldärendet registrerades i april 2011. Då fick klubben en tredskodom där de ålades att betala drygt 1 000 kronor till avfallshanteringsföretaget Sita.

Det finns fler skulder enligt Roland Persson. Konkursen är ett sätt för föreningen att bli av med dem. Roland Perssons förhoppning är att andra kan ta över driften av danspaviljongen.

– Det finns intresse för den. Och det vore synd om det bara skulle stå tom, den är omtyckt av många, säger han.

Lär mer: Turbulensen efter danssatsningen uppklarad

Anders Dahlberg vann så sent som i september SM-guld i sporten Ultimate frisbee med föreningen Viksjöfors IF Ultimate. Men något samröre med moderklubben Viksjöfors IF har de inte och berörs därför inte av den senares konkurs.

– Vi har skött oss själva bra länge. På grund av ekonomiska problem så var det flera olika sporter som valde att lämna huvudklubben och bli egna föreningar. Men det var länge sen, kanske tio år sedan. Nu har vi inget mer gemensamt än delar namnet.

Så ni kommer fortsätta jaga guld även i framtiden?

– Jadå, det kommer vi att göra, säger Anders Dahlberg.

Läs även: Viksjöfors frisbeelag tog hem guldet på SM

Inte heller den vilande fotbollsföreningen i Viksjöfors berörs. Även Nicklas Persson bekräftar att flera sporter gjorde sig självständiga gentemot moderklubben, för att fortsätta på egen hand. Numera har fotbollen dessutom flyttat till Långhed, även om klubben fortfarande äger fotbollsplanen i Viksjöfors.

Mer läsning

Annons