Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I Voxnabruk var kvällen som gjord för en studentbal

/

Vädret var nog det bästa tänkbara för en studentbal. Framför Voxnabruks herrgård trängdes släkt och vänner i väntan på att ekipagen med deras gunstlingar skulle komma inkörande mot entrén och släppa av de för kvällen uppklädda ynglingarna. Så kom de till slut, klev ur och vinkade mot det ivrigt fotograferande människorna.

Annons

I år kunde avgångseleverna vid Voxnadalens gymnasium förlägga sin studentbal till Voxnabruks herrgård igen. Den möjligheten har inte funnits under de senaste tre åren då balerna i stället har fått lov att hållas utanför kommungränsen. Nu har herrgården fått nya ägare som gör ett sådant här arrangemang blivit möjligt igen. Den för balen så stora publiktillströmningen var säkert en effekt av det här återvändandet, bilar stod parkerade ända bort mot hemvärnsgården. Gymnasiets rektor Christer Andersson upplyste att 112 elever var anmälda till balen.

Först in på den grusade gången kom de fiolspelande ungdomarna Isa Hammarsten och Albin Jonasson gående följda av kvällens värdpar Björn Berggren och Lisa Englund. Väl på plats vid entrén så började de olika fordonen med uppklädda ungdomar i rulla fram en i taget för att sedan stanna och släppa av sin last. Lite väl ensidigt kändes det med alla gamla amerikanare. Det som verkligen stack fram den här kvällen var den gamla brandbilen från 1960 samt till viss del ett par motorcyklar och ett par gamla bilar. Mer fantasirika ekipage har man sett på tidigare studentbaler i Voxnabruk.

Efter att hälsats välkommen av värdparet serverades de en välkomstdrink som det tog med sig till trädgården på baksidan av herrgården. Där blev det sedan en stunds mingel med studiekamrater och anhöriga i väntan på kvällens middag som båda kvällens kockar, Christoffer karlström och Gun Mårtensson, komponerat ihop tillsammans med eleverna själva.

Efter den vad vi förutsätter goda middagen blev det dags för själva balen då de blivande studenterna fick dansa loss till bandet Croon & Co som nu hade fått äran att spela på denna viktiga bal för tredje året i rad.

Mer läsning

Annons