Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I dag fyller flest Ovanåkersbor år – Josefin är en av dem

/

43 stycken. Så många Ovanåkersbor fyller år i dag. Den 8:e april är kommunens vanligaste födelsedag. Ett bemärkelsebarn är Josefin Lindh:
– Haha, det hänger väl ihop med när folk fick semester.

Annons

I dag är ingen vanlig dag för i dag blir 43 Ovanåkersbor ett år äldre. Hurra, hurra, hurra. Det här gör den 8:e april till kommunens vanligaste födelsedag – eller ja, förstaplatsen delas också med den 16 augusti och den 27 september.

En som kommer att ställa till med kalas under dagen är Josefin Lindh. Hon blir 23 år gammal och har redan fått åldersnoja.

– Man tänker oj, är jag redan 23 år, min lillasyster är femton år och hon tycker att jag blir gammal. Men det känns ändå okej. Jag är väl fortfarande ung, säger Josefin Lindh.

Läs också: Hundraåringen som flyttade till Hassela och blev kvar

Dagen till ära har hon inte planerat in några större festligheter. På förmiddagen kommer hon att jobba och sedan väntar fika med nära och kära.

Varför tror du att så många fyller år just idag?

– Jag hade faktiskt ingen aning om att det var så. Jag vet bara att jag fyller år. Men det hänger väl ihop med när folk fick semester under sommaren, haha...

Till vardags studerar Josefin Lindh till förskolelärare på distans. I dag bor hon i Ryggesbo strax utanför Edsbyn tillsammans med sin sambo. Några planer på att flytta ifrån kommunen, det har hon inte.

– Jag trivs här. Det har jag alltid gjort. Jag gillar att det är litet, man känner alla och närheten till naturen betyder mycket.

Läs också: En Hasselaprofil fyller 100 år

Vilket är ditt bästa/konstigaste födelsedagsminne?

– Åh, det måste vara när jag var liten. Jag minns att jag ett år fick en kanin vid namn Mulle.

Sist men inte minst, vad önskar du dig i present?

– Jag gillar presentkort, helst på någon klädaffär. Eller pengar eftersom jag åker till New York i maj.

Läs också: Emmy friade på skottdagen – genom att fejka en titthålsoperation

Mer läsning

Annons