Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Husvagnsfolket firade nyår i Edsbyn

/
  • I den kalla vinterkvällen lyser det hemtrevligt i den lilla husvagnsbyn nedanför slalombacken i Edsbyn. Här firar husvagnsfolket nyår.
  • Carina Rudberg, Söderala, Malin Lundberg, Gävle, Mikael Johansson, Söderhamn, Erica Bergkvis, Skellefteå och Håkan Lundgren njuter av tillvaron i husvagnsvärmen.
  • Lasse och Marie Hemgren från Hille har fått besök av sina grannar hemifrån, Susanne och Christerbjörkman. Här sitter de och laddar för middagen som blir makaroner, lax och vitlökssås.
  • Julgranar, tomtar och lyktor lyser vid flera av husvagnarna. Många har också byggt upp rejäla skjul av trä eller plåt som de ställer sina vagnar intill.
  • Lyktorna lyser på vintercamparnas husvagnar.
  • Maria Hemgren från Hille lagar mat i husvagnen.

Jo då, vi har berättat om dem för. Husvagnscamparna som inför varje vinter ställer upp sina husvagnar på parkeringen nedanför slalombacken vid Gårdtjärnsberget i Edsbyn.

Annons

De flesta är Gävlebor som tycker om att åka skidor och de återkommer varje år eftersom de trivs där så väldigt bra. Under jul och nyår, ja, ända till efter trettondagen väljer en del familjer att bo där i sina husvagnar.

Kvällen före nyårsafton lyste det i och utanför flera av de husvagnar, många försedda med små träskjul framför ingångarna istället de förtält som i vanliga fall hör till husvagnar.

Backen var stängd på grund av kylan men inne i husvagnarna var det varmt, skönt och trevligt.

På nyårsafton skulle alla efter att ha ätit i sina respektiv husvagnar

samlas i Lillbogårdens källarplan för att umgås och sedan skjuta av ett fyrverkeri vid tolv.

Sedan går nog var och en hem till sitt i den lilla husvagnsbyn för att ladda för skidåkningen på nyårsdagen.

Mer läsning

Annons