Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotade med att Gud ska ge rättvisa

En man skrev flera sms till sin ex-flickvän med hot om att han skulle göra slut på hennes liv och djävulen kommer att ta henne.

Annons

Nu har mannen dömts till böter för olaga hot.

Det var en natt i juli förra året som mannen skrev de fem meddelandena, två och ett halvt år efter att paret separerat. Han har erkänt att han skickat sms:en, att han var berusad när han skrev och att han gjorde det i frustration över att inte få träffa sitt och ex-flickvännens gemensamma barn.

I meddelandena står bland annat att Gud ska ge mannen rättvisa, att djävulen kommer att ta kvinnan och att mannen ska göra slut på kvinnans liv.

I förhör har mannen, som är i 50-årsåldern och bor i Ovanåkers kommun, sagt att han inte är religiös och inte förstår varför han hotat med Gud och djävulen.

Mannen har nu dömts av Hudiksvalls tingsrätt till 60 dagsböter på 200 kronor för olaga hot. Han ska betala 2 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Mannen friades i samma rättegång från misshandel av kvinnan. I förhör har kvinnan berättat att de båda grälat och mannen slagit henne två gånger med öppen hand. Mannen förnekade det och tingsrätten fann att det inte gick att styrka det brottet.

Mer läsning

Annons