Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon blev Alftas lucia – hör sången med Idol-Nicolas

/

Alftas 72:a lucia kröntes på söndagskvällen i Alfta kyrka. Det blev Wilma Kvick, 16 år, som fick äran att bära ljuskronan.

Annons

Alfta kyrka var fullsatt till brädden när det vankades Luciahögtid på söndagskvällen. Sångmässigt inleddes kvällen med fina solonummer av Josefine Törnqvist och Nicolas Rengifo.

Innan luciatåget skred in var det inte offentligt vem som röstas fram till årets lucia, så det var många huvuden som vreds i bänkraderna när lucia med tärnor gjorde entré i kyrkgången.

Läs också: Årets lucia i Edsbyn utsedd

Längst fram gick 16-åriga Wilma Kvick, som därmed är Alftas 72:a lucia i ordningen.

Wilma Kvick och tärnorna Jennifer Johansson, Erika Leanders, Kristin Norberg, Noomi Exner, Isabella Burgie och Maja Axell bjöd på klassiska luciasånger, förstärkta av Alftas flickkör.

Efter att Nicolas Rengifo – "Idol-Nicolas" med hela Hälsingland efter sitt deltagande i årets upplaga av den populära talangjakten – ackompanjerat luciatåget så lyfte nästan taket på kyrkan av publikens applåder och jubel.

Läs också: Tårfylld Nicolas fick guldbiljett i Idol

Under högtiden samlades kollekt in. Det resulterade i 5 558 kronor, som i år skänks till Lions kampanj "De glömda barnen i Syrien och dess grannländer".

– Det var en fantastiskt bra summa, jag tror nästan att det är rekord faktiskt, säger Stig Mellström, kassör i Alfta Lions.

Läs också: Här är årets lucia i Bollnäs

Mer läsning