Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höjda parkeringsböter i Ovanåker

/
  • Nästa år 2016 börjar ombyggnaden av Södra skolan i Edsbyn. Därför görs nu en granskning av den aktuella detaljplanen.

Från och med 1 oktober blir det dyrare att felparkera i Ovanåkers kommun. Parkeringsböterna blir dubbelt eller mer än dubbelt så dyra.

Annons

Det föreslår nu tekniska nämnden i ett förslag till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige.

700 kronor (300 kronor i dag) kommer det att kosta att till exempel parkera på en handikapparkering utan tillstånd, på en gång- och cykelbana eller om man parkerar mot färdriktningen på en vanlig gata.

400 kronor (200 kronor i dag) kommer det att kosta att till exempel parkera under längre tid än som är tillåtet eller parkera där det är parkeringsförbud, enligt den lokala trafikföreskriften.

– Skälet till de höjda böterna är att de inte har höjts på 17 år. Det vi föreslår är en anpassning till dagens nivå, säger tekniska nämndens ordförande Mikael Jonsson (M).

Vidare tog tekniska nämnden beslut om granskning av detaljplanen för Södra skolan i Edsbyn, så att ombyggnaden av skolan kan börja 2016.

Nämnden tog också beslut om samråd när det gäller detaljplanen för Fölets förskola i Edsbyn, där verksamheten ska fortsätta. Därför behöver det tillfälliga bygglovet bli permanent.

Vidare tog nämnden beslut om detaljplan för Edsbyns bibliotek inför ombyggnaden och utbyggnaden där.

Nämnden ställer sig också positiv till medborgarförslagen om att kommunen bygger i trä och bygger ekologiskt.

Däremot är nämnden mindre entusiastisk över medborgarförslaget om en flytbrygga med hopptorn i älven Voxnan. På grund av att vattnet ibland släpps på finns det säkerhetsrisker med detta förslag, anser tekniska nämnden.

Nu går svaren på medborgarförslagen till kommunfullmäktige.

Mer läsning

Annons