Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hobbyn som blev en heltidssyssla

/
  • Thomas Persson och hans pappa Kalle Persson är delägare i Custom Parts Service. Thomas är vd och Kalle är ekonomiansvarig.
  • I verkstaden finns just nu två bilar som ska fixas upp åt kunder, en i Gävle och en i Umeå. Den röda Audin är en av tre bilar som ska följa med till Elmiamässan, där Custom Parts kommer att ha en stor monter i år.
  • Martin Pettersson är ansvarig för reservdelsbiten inom företaget och är nu i full färd med att ordningsställa den lagerbutik man tänker öppna i vår.
  • Rörbockning är ett av tre ben som företaget står på i dag.
  • Thomas Persson ville från början bara fixa delar till sin egen bilmotor. Nu gör han det på heltid i det egna företaget.
  • En kund i Gävle har lämnat in den här bilen, som ska ställas i ordning för dragracing.

De tillverkar delar till lyxbilar som Porsche, tar emot bilar från hela landet och i dagarna öppnas en filial i Norge. Och allting började som en hobby.
– Det trodde man ju aldrig från början, att det skulle bli något man skulle kunna leva på, säger Thomas Persson, vd för Custom Parts Service.

Annons

För tio år sedan köpte Thomas Persson en bil som han ville köra dragracing med.

– Jag trimmade och grejade. Men det var svårt att få tag på delarna jag behövde, allt fanns inte.

Men Thomas såg att han skulle kunna tillverka en del själv. Och delarna blev bra – snart ville andra köpa av honom. Det spred sig bland vänner och på nätet och 2004 startade han en firma.

Garaget hemma vid bostadshuset byggdes ut och 2007 slutade han på sitt jobb för att satsa på företaget på heltid.

– Men det blev för trångt så jag letade rätt snabbt efter större.

Nu finns firman i gamla Elektrobageriet. Från början handlade det mestadels om motorsport och det är fortfarande en viktig del. Hit kan kunder lämna sina bilar och få motorn trimmad.

Men när en rörbocksmaskin köptes in kunde man börja göra legotillverkning åt andra. Till exempel levererar de delar till bromsbänkar som sätts bland annat i Porsche. Och så småningom har de också blivit återförsäljare för ett tyskt företag som gör reservdelar.

I dagarna kommer Custom parts att få en filial i Norge, efter att en nöjd kund frågat om han fick öppna en. Och 90 procent av Custom Parts Service försäljning sker till kunder utanför kommunen. Men nu planerar man att satsa mera på närområdet också:

– Framåt våren kommer vi att öppna en lagerbutik en dag i veckan.

Mer läsning

Annons