Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemsidan öppnade dörren mot Kina

/
  • Nu är det spännande tider för Nordanå Trä i Alfta. Försäljningsansvarige Sonny Johansson och företagets VD Göran Linngård hoppas att provleveransen till Kina slår så väl att det ger ytterligare jobb.
  • Nu är det spännande tider för Nordanå Trä i Alfta. Försäljningsansvarige Sonny Johansson och företagets VD Göran Linngård hoppas att provleveransen till Kina slår så väl att det ger ytterligare jobb.
  • Det var Nordanå Träs trevliga hemsida som egentligen fick de kinesiska företaget att ta kontakt med sågverket i Alfta..
  • Blir det en kinesisk stororder till Nordanå Trä får det inte vara brist på virke.
  • Träföretaget i Tianjin dit Nordanå Trä nu skickar en provleverans.
  • Nordanå Trä AB i Alfta är ett av Sveriges ledande sågverk inom kortlängdsproduktion.
  • Brädor som kanske hamnar i Kina.

I dagarna gör Nordanå Trä sin första provleverans av sågat virke till ett starkt expanderande kinesiskt träföretag i staden Tianjin. Det som öppnade ögonen på kineserna för just företagets var just egen hemsida. Nu ska Nordanå göra en provsändning på tre containrar av sågad gran och fura Det kinesiska företaget högsta chef besökte Alftföretaget för ett par veckor sedan.

Annons

Göran Linngård som är VD för sågverksföretaget Nordanå Trä AB i Alfta vill inte yppa för mycket om det kontakter företaget nu lyckats få med ett starkt expanderande träföretag i mångmiljonstaden Tianjin i Beijingprovinsen.

Företaget sysslar i alla fall med allt möjligt inom trä som möbeltillverkning, panel, golv, tak med mera har växt från några få anställda till 720 på tio år. Företaget har också helt nyligen byggt en fabrik i södra KIna.

För ett par veckor sedan var de kinesiska träföretagets högsta chef på besök i Alfta och nu ska en provsändning på tre containrar, 150 kubikmeter, sågad gran och fura skeppas i väg över världshaven till en hamn som ligger bara några mil från Tianjin.

- Om det blir nöjda med vad vi kan erbjuda dem förstår jag att de är intresserade av stora kvantiteter inom en snar framtid, säger Göran Linngård.

För Nordanå Trä som sedan tidigare säljer minst 70 procent av sin produktion till utlandet är det här den första KInakontakten.

- Kina är ju en otroligt expansiv marknad just nu, säger Göran Linngård, som förstås hoppas att de prov de nu skickar iväg faller kineserna i smaken.

Nordanå Trä har inte gjort någonting själva för att få den här kontakten med det kinesiska företaget. Det är kineserna själva som tagit kontakten med Nordanå Trä och detta tack vare att de fastnade för företagets hemsida.

 

Mer läsning

Annons