Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helsinge Vatten för alla

/
  • Björn Carlqvist är vd i det nya kommunala bolaget Helsinge Vatten som nu tar hand om VA-verksamheten i Bollnäs och Ovanåker. I en gul villa strax bakom Alfta Rehab Center ska arbetsledning och administration hålla till.

Från och med onsdag, den första april, handhas VA-verksamheten i Bollnäs och Ovanåkers kommuner av det gemensamma bolaget Helsinge Vatten AB. Syftet med bolaget är förutom rena samordningsvinster, en fråga om utveckling och kompetensförsörjning..

Annons

Det av Bollnäs och Ovanåkers kommuner gemensamt bildade bolaget Helsinge Vatten AB har nu övertagit VA-verksamheten i de båda kommunerna. Bolaget ska svara för produktion och distribution av vatten, rening av avlopp samt drift och underhåll av kommunernas VA-anläggningar.

Det nya bolagets kontor är placerat i Alfta, i en gul suterrängvilla bakom Alfta Rehab Center för att vara exakt. Riktigt på plats så här långt är bara det nya bolagets vd Björn Carlqvist.

– Administration och arbetsledning kommer att flyttas hit nu under april. Det blev lite kort om tid att få allt på plats till start. säger han.

Den personal som tidigare jobbat inom de bägge kommunernas VA-verksamhet har erbjudits att flytta över till det nya bolaget.

– Alla utom en person som snart kommer att gå i pension har valt att följ med, säger Björn Carlqvist.

Verksamheten kommer inledningsvis att bestå av 35 anställda och den årliga omsättning väntas bli 60 miljoner kronor.

Mer läsning

Annons