Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helsinge Pellets drar tillbaka varsel

De tio personer som varslats på Helsinge Pellets har fått sina jobb räddade. Företaget ska öka till full produktionstakt igen och det har lett till att inga anställda behöver sluta.

– Det ser relativt tryggt ut de närmaste åren, säger vd Kent Torwald.

Annons

Helsinge Pellets har fått in flera nya ordrar och tecknat avtal med nya kunder – det har lett till att framtidsutsikterna är betydligt ljusare än de varit tidigare.

– Vi har fått exportavtal till Danmark och en del nya kunder i Sverige. Samtidigt har vi tecknat avtal om lokalproducerat spån, och en del annat. Det är flera olika faktorer som väger in, säger Kent Torwald.

Det var i februari som tio av de 13-14 anställda på Helsinge Pellets i Edsbyn varslades om uppsägning. Man sade då att det var den milda vintern som låg bakom ordernedgången.

– Det har varit en orolig period, både för oss och för de anställda. Vi har inte heller kunnat ge några svar tidigare, säger Torwald.

Men nu kommer alltså besked – och enligt Torwald är det inte någon tillfällig förändring.

– Som jag ser det ser det relativt tryggt ut de närmaste åren.

Eftersom många av de anställda som varslats hade lång uppsägningstid hann de aldrig sluta på Helsinge Pellets innan varslen drogs tillbaka.

Helsinge Pellets ägare Norrtull Energi AB äger också Laxå Pellets – där ett 20-tal anställda varslades om uppsägning samtidigt som i Edsbyn. Där kommer man däremot inte att dra tillbaka varslen.

– Det är viss ökning i produktionen där med, men vi gör inga förändringar av varslen, säger Torwald.

Mer läsning

Annons