Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härliga hundar på utställning

/
  • Anna Billefält med sitt barnbarn Gry Billefält och grand danoin Svanthe. Som ni ser är han stadig att luta sig mot.
  • Helgens vinnare blev mellanpudeln Genie's Legacy Starring Moravla. Här tillsammans med matte Christina Johansson.
  • Moa Jonsson var också med och tävlade tillsammans med sin korthåriga dvärgtax Milton.
  • Tar igen sig på läktaren efter helgens tävlingar.

Under helgen samlades hundar i alla storlekar, färger och former i Forsparken i Alfta. Ljusnan åkte dit och fick träffa både grand danoin Svanthe och helgens vinnare, mellanpudeln Genie's Legacy Starring Moravla.

Annons

Överallt på Forsparkens fotbollsplan ligger, står och springer hundar. En dalmatin med sina vackra, svarta prickar gosar med sin matte. En bit ifrån står en grand danois och tittar på när hans kompisar tävlar.

Han heter Svanthe, är ett år, och kommer från Edsbro utanför Stockholm, får jag veta en stund senare. Hans matte heter Anna Billefält och berättar att Svanthe har vunnit pris som bästa hane i sin ras under helgen. Anna tycker om rasen för att den är en lugn, trevlig och lättsam familjehund.

– Svanthe är dessutom extra lugn och tycker att världen är till för honom. Han älskar att ligga i soffan och kramas med oss.

Sen, lagom till finalen, öppnar sig himlen och regnet öser ned. Nu ska helgens bästa hund koras. Och vinnare blev mellanpudeln Genie's Legacy Starring Moravla från Nyköping. I ett och ett halvt år har han låtit sin vackra päls växa. En gång i veckan badar matte Christina Johansson honom. Sen tar det en och en halv timme att föna hans päls. Så visst har de kämpat för sin förstaplats.

- Det är jätteroligt att ha vunnit!

Mer läsning

Annons