Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hans häst kom på museum

/
  • FOTO: DALARNAS MUSEUMErik Olof Wiklund här tillsammans med antikvarie Rune Bondjers på Dalarnas Museum som skötte inköpet av skulpturen. Nu ska man bland annat fixa till en monter, som bättre passar in i miljön och är barnsäkert.
  • Erik Olofs dalahäst kom från Nusnäs, där den varit utställd under sommaren, till Dalarnas museum häromdagen.

Dalarnas museum har köpt en skulptur av Erik Olof Wiklund från Tranberg . Hans version av en dalahäst står nu bland de andra dalahästarna i muséet.

Annons

– Det känns hur bra som helst. Skulpturen ingår i en permanent utställning och jag har väl inte hunnit fatta att den ska stå där nu, säger Erik Olof Wiklund.

Skulpturen visades 2011 i länsmuseet i Gävle och har under denna sommar varit utställd hos Grannas A Olssons hemslöjd i Nusnäs, där runt 100 000 besökare beräknas ha sett den under sommaren.

– Efter utställningen i Nusnäs så har verket nu sålts till Dalarnas museum. Mitt konstverk är omringat av konstnärer, bland annat en målning av Carl Larsson, Peter Johanssons uppskivade dalahästar, Ylva Ekmans Rinkebyhäst, Norio Torimotos, origami och en skulptur av Jordi Arkö, säger Erik Olof Wiklund.

Mer läsning

Annons