Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hannah går på Nobelfesten

/
  • Hannah Linngård har tidigare bara kunnat se Nobel-festen och på all pompa och ståt i tv. Nu kommer hon att kunna se allt med egna ögon under Nobel-middagen och efterfesten.

Genom att dra den vinnande lotten fick Hannah Linngård från Alfta chansen att gå på Nobel-middagen. Nu på lördag drar hon på sig sin klänning i mörkblå chiffong och beger sig till Stockholms stadshus.

Annons

Hanna pluggar femte året vid Kungliga tekniska högskolan (KTH) samhällsbyggnad.

Hur gick det till när du fick den här chansen?

– Stockholms studenters centralorganisation har ett lotteri där studenter vid universitetet kan köpa lotter. Jag köpte sådana lotter. Vid dragningen kan man vinna biljetter som ger en rätt att köpa biljetter till Nobelfesten, till middag och efterfest. Jag vann och kunde köpa biljett till middag och efterfest. Biljetten till Nobel-middagen kostar 1 800 kronor.

Hur förbereder du dig inför lördagen?

– Jag har klänningen klar, i mörkblå chiffong. Jag har börjat leta tillbehör till klänningen som väska och schal. Jag ska gå med en kompis, så på lördag sminkar vi oss och fixar håret. Vi köper nog en flaska bubbel.

Vad hoppas du av kvällen?

– Jag hoppas Nobel-middagen smakar riktigt bra. Det ska bli jätteroligt att få prova rätterna och dryckerna till. Det ska också bli jätteroligt att bara få sola sig i glansen. Jag hoppas få se Victoria och Daniel, som förhoppningsvis är med. Jag hoppas det blir en kväll att minnas.

Mer läsning

Annons