Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Handlare och chokladtillverkare fick årets allergipris

/
  • Maritha Sedvallsson från Astma och Allergiförening i Ovanåker delade ut priset Årets allergiinsats till Tomas Lindström och Anette Jonsäll.

ICA-handlaren Tomas Lindström i Edsbyn samt Anette Jonsäll och Örjan Bergkvist, Helsingechoklad, har fått priset Årets allergiinsats av Astma och Allergiföreningen i Ovanåker.

Annons

I torsdags delade Astma och Allergiföreningen i Ovanåker ut sitt pris Årets allergiinsats vid ett arrangemang i Öjeparken, Edsbyn. Priset som består av en vistelse vid Astma och Allergiförbundets anläggning Södergården i Åre för pristagarna och deras familjer deals i år av ICA-handlaren Tomas Lindström, Edsbyn och chokladtillverkarna Anette Jonsäll och Örjan Bergkvist, Helsingechoklad.

Tomas Lindström belönas för att han av hänsyn till allergiker tagit bort lösviktsförsäljningen av jordnötter och även ser över övrig nöthantering i butiken. Tomas har också själv initierat årlig allergirond i butiken.

Anette Jonsäll och Örjan Bergkvist, Helsingechoklad, får pris för tillverkar chokladpraliner som är laktosfria och utan spår av nötter/jordnötter på eget initiativ. Företaget har också stor kunskap om allergier.

Mer läsning

Annons