Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Handikappade Per-Olof provade på utförsåkning

/
  • Innan Per-Olof Nilsson blev handikappad 2006 brukade han åka skidor utför. Nu har han under ett par dagar testat sitski i Edsbyns slalombacke och tycker det är jättekul.
  • Innan Per-Olof Nilsson blev handikappad 2006 brukade han åka skidor utför. Nu har han under ett par dagar testat sitski i Edsbyns slalombacke och tycker det är jättekul.
  • Sedan december 2008 jobbar Per-Olof Nilsson halvtid på Svenska Fönster Produktion i Edsbyn. Där kör han en handikappanpassad dragtruck.
  • Per-Olof Nilsson fick trots att han nu är handikappad möjlighet att   prova på utförsåkning i Edsbyns slalombacke.
  • Alpina klubbens ordförande Björn Ingesson assisterade Per-Olof både upp och ned för backen.
  • Per-Olof

Att ha handikappade ben behöver faktiskt inte hindra någon att åka skidor utför. Per-Olof Nilsson som är delvis förlamad efter en olycka hemma på lantbruket 2006 har testat sitski, sittskida, i Edsbyns slalombacke och tycker det är toppen.

Annons

Per-Olof Nilsson kommer susande utför Edsbyns slalombacke sittande på något som kallas sitski, sittskida. Det är Edsbyns IF Alpina som lånat anordningen från Friluftsfrämjandet i Bollnäs så att Per-Olof nu fått prova på.

Per-Olof Nilsson åkte skidor utför innan han blev handikappad för närmare tre år sedan. Så läste han ett reportage i Ljusnan hur elever på Lillboskolan i Edsbyn fått prova på handikappidrotter och då bland annat sitski. Per-Olof ville också prova på och vände sig till alpina klubben som fick låna den av Friluftsfrämjandet i Bollnäs.

I två dagar fick nu Per-Olof tillfälle att prova på utförsåkningen igen. I början med assistans av alpinas ordförande Björn Ingesson men snart nog på egen hand.

- Jätteroligt det här, tyckte Per-Olof som snart behärskade konsten.

 

Mer läsning

Annons