Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han blir nytt kommunalråd

/

Hans Jonsson heter Ovanåker kommuns nästa kommunalråd. Han tillträder sin tjänst den 1 oktober. Detta om Centern själv får bestämma. Det står klart när Gunnar Sigfridsson nu lättar på förlåten från förhandlingsgruppens möten.

Annons

Hans Jonsson har fått Centerns förfrågan om han vill bli kommunalråd och han har också svarat ja. Centerns huvudkandidat har också godkänts som namn av de övriga borgerliga partierna Folkpartiet, Moderaterna och Kristdemokraterna, enligt Gunnar Sigfridsson.

– Hans Jonsson är en mycket intresserad och kunnig politiker. Han har en ekonomisk utbildning vilket är värdefullt på den här posten, säger Gunnar Sigfridsson om några av Hans Jonssons meriter.

Politiskt är Hans Jonsson dock fortfarande något av en doldis och oprövat kort. Han blev invald i kommunfullmäktige och barn- och utbildningsnämnden som ordinarie ledamot efter det senaste valet. Han är ersättare i styrelsen för Alfta och Edsbyns fastigheter AB och i kommunstyrelsen. Han jobbar för LRF Konsult i Edsbyn.

– Man måste börja någonstans. Vi tror fullt och fast på hans kapacitet, säger Gunnar Sigfridsson.

Eilert Isaksson som företräder Moderaterna har inga synpunkter på att Hans Jonsson är Centerns val.

– I mitt parti tycker många att han är ung och oerfaren i politiken. Han har bra skolunderbyggnad och har arbetat bra utanför politiken, säger Eilert Isaksson.

Mer läsning

Annons