Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han blev årets dragspelare

/
  • Per-Olov Bertilsson i Alfta har av medlemmarna i Sveriges Dragspelares Riksförbund valts till Årets Dragspelare.

Musikläraren Per-Olov Bertilsson från Alfta har av Sveriges Dragspelares Riksförbund valts till Årets Dragspelare.

Annons

Årets Dragspelare är musikläraren Per-Olov Bertilsson från Alfta. Till denna hedersamma titel har han röstats fram av medlemmarna i Sveriges Dragspelares Riksförbund. Därmed hamnar nu Per-Olov Bertilsson bland ett celebert sällskap dragspelare där vi bland annat hittar kända namn som Sören Rydgren, Bengan Jansson, Sone Banger, Roland Cedermark och Benny Andersson.

Nu är det här inte första gången Per-Olov Bertilsson tar hem en ärofull titel för sitt musicerande. 1970 blev han svensk juniormästare på dragspel.

Per-Olov Bertilsson är förstås glad över den senaste utmärkelsen.

- Det är klart det är roligt, det är ju en bekräftelse på att man gjort något som uppskattas. Lite extra roligt är det för att de som röstat själva spelar dragspel, säger han.

I samband med Alfta Dragspelsklubbs dragspelsgala i Bollnäs på långfredagen kommer Per-Olov Bertilsson som bevis på utmärkelsen att få ta emot ett diplom av ordföranden i Dragspelsförbundet .

Han var 12 år när han höll i ett dragspel för första gången. Lite längre fram blev det dragspelsutbildning för musikläraren Holger Larsson i Bollnäs som Per-Olov Bertilsson anser betydde mycket för hans musikaliska utveckling.

När Alfta Dragspelsklubb bildades 1967 blev han medlem där och är sedan 1975 musikalisk ledare i klubben.

- Lyssnaren ska förhoppningsvis känna samma glädje i musiken som jag själv känner, säger han.

Eftersom Per-Olov Bertilsson gärna ville syssla med musik på heltid utbildade han sig till musiklärare vilket han nu varit under många år i Ovanåker.

Mer läsning

Annons