Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hälsovecka i Lillbo

/
  • Melinda Larshans, Linnéa Blom och Ronja Dahlberg har ätit skolfrukost i Lillboskolans matsal denna vecka. Bäst under Hälsoveckan, tycker både Melinda och Ronja.
  • Linus Torstensson, Alva Enegren och Viktor Ladänges gillade vitgröten eller mannagrynsgröten. Den smakade gott, tycker de.
  • Oliva Hammarström och Emma Palm tycker vitgröten var god och jättebra. Under en av grötfrukostarna fick man även ägg.
  • Lukas Vedin och Paulina Berglin tog en frukt efter frukosten. De har även ätit grönsakswok, gått tipspromenad och sprungit skoljoggen.
  • Skolbarnen serverades vitgröt av Maritha Sedvallson och Karin Werin på fredagsmorgonen, när det var dags för den sista allmänna skolfrukosten.

Lillboskolan i Edsbyn har haft sin egen Hälsovecka. De 120 eleverna har även erbjudits att äta skolfrukost i matsalen varje morgon. Det har bjudits på gröt ett par dagar, filfrukost två dagar och chokladfrukost en morgon.

Annons

Barnen har mötts av en nedsläckt matsal upplyst av värmeljus och stillsam pianomusik ur högtalarna, som har bidragit till en mysig och lugn stämning. De har också bjudits på frukt.

Lillboskolans profil är just idrott och hälsa. Därför ordnade man en egen hälsovecka där, eftersom skolorna har höstlov i början av november då den stora hälsoveckan hålls.

Under veckan har skolan haft promenadtävling, en fruktkiosk som sexorna har ansvarat för, lunchpromenader, tipsrunda med faddrar, grönsakswok ute, filmer om hälsa, massage och avspänning. På fredagen cyklade barnen upp till slalombacken där skoljoggen startade.

Genom att gå runt skolan har barnen samlat poäng. Fem varv har gett en lott till det paketlotteri man hade ordnat.

Mer läsning

Annons