Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gratis bio för alla elever

/
  • Ovanåkers kommuns kultur- och fritidsassistens Carina Isaksson har inte bara laddat med passande filmer när det är skolbiovecka. Hon har också sett till att alla får popcorn.
  • Tova Olsson och Matilda Persson från Lillboskolan var först in till en av tisdagens föreställningar.
  • Klart för bio. Alla barn och fröknar har tagit plats och Carina Isaksson signalerar till maskinisten att rulla igång filmen.
  • Den här veckan blir det lite bökigt utanför Röda Kvarn när barn kommer ut och andra ska in.
  • Ahn och Evelina från Celsiusskolans första klass tyckte det skulle bli kul att få titta på film.
  • Popcorn är åtråvärt bland de unga filmbesökarna.

Den här veckan är det skolbiovecka igen i Ovanåker. alla 1600 elever i kommunen bjuds på en kostnadsfri filmvisning med popcorn på Röda Kvarn i Edsbyn.

Annons

Gymnasieeleverna bjuds också på bio. De får en biljett var som de kan använda till valfri ordinarie film.

Projektet med en skolbiovecka som inleddes i fjol är ett initiativ av kommunens kultur- och fritidskonsulent Carina Isaksson som på det här sättet vill slå ett slag för biograffilmen.

Med start i måndags rullar det på under veckan med olika filmer anpassade för olika åldersgrupper och klasser från de olika skolorna.

Ett bidrag på 38 000 kronor har man fått av Svenska filminstitutet. Lika mycket lägger kommunen ut och så bidrar Voxnadalens gymnasium med 7000 kronor.

- Popcorn måste det bara vara när man tittar på film, säger Carina Isaksson som delar ut 625 liter av varan under veckan.

Mer läsning

Annons