Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Granberg om att Bert tar över Alfta Quren: "Det här kommer bli bra"

/
  • Magnus Granberg och Sofie Berglen, två av delägarna till Fastigheterna på kullen i Alfta AB, som drev asylboende på Alfta Quren fram tills i juni.

Under måndagsmorgonen stod det klart att Bert Karlsson tar över driften av asylboendet på Alfta Quren. Magnus Granberg, delägare i det bolag som tidigare drivit boendet, är nöjd med den lösningen.

Annons

– Jag har haft kontakt med Bert sedan vi började så det var naturligt att han skulle ta över driften av anläggningen. Det är jag som frågat honom om hjälp och jag är övertygad om att det här kommer att bli bra. Om jag inte trott det hade jag inte kontaktat honom, säger Magnus Granberg.

Läs mer: Bert Karlsson tar över i Alfta

Under de kommande tre till sex veckorna kommer Alfta Quren att fungera som ett så kallat ankomstboende, en första anhalt för asylsökande som precis kommit till landet och väntar på platser på andra boenden.

Bolaget Fastigheterna på kullen i Alfta AB kommer även fortsättningsvis att äga fastigheterna som boendet drivs i och hyra ut dem till Bert Karlssons bolag Jokarjo AB. Hur mycket man får betalt för det vill Magnus Granberg inte säga.

– Nej, sådant kommenterar jag inte. Men vårt konkurshot är undanröjt i alla fall.

Lyssna: Så här säger Bert Karlsson om övertagandet av Alfta Quren.

Hur länge har den här lösningen varit på gång?

– Just den här har bara varit på gång en vecka. Det går fort i den här branschen.

Läs mer: Kan snart bli asylboende på Alfta Quren igen

Hur ser framtidsplanerna ut för Alfta Quren? Kommer Bert Karlsson att driva verksamheten för all framtid eller kommer ni att lämna egna anbud till Migrationsverket också.

– Det vet man aldrig. Men jag har en bebis på 9 månader som det ska bli skönt att vara hemma med nu. Att driva asylboende är ett dygnet-runt-arbete och jag har fortfarande inte återhämtat mig sedan förra rundan. Jag tror att Bert har bättre kapacitet för det här, säger Magnus Granberg.

Läs mer: Alla flyttar inte från Alfta Quren

I samband med att Alfta Qurens asylboende tvingades stänga i våras valde en del av de boende att bo kvar tills vidare. Enligt Magnus Granberg bor det fortfarande kvar två familjer som väntar på att få lägenhet på annat håll, vilket de väntas få inom en månad.

Så tycker Alftaborna om Bert Karlssons satsning

Mer läsning

Annons