Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glada pimplare på Ullungen

/
  • Alva Liw, Marit Wåhlén och Nora Gradin från Rotebergs fritids hade det skönt på isen. Skidor och skridskor är andra aktiviteter under sportlovet.
  • Elis Rotberger ägnar sig åt pimpelfiske under sportlovet. Han åker även skidor både på längden och tvären.
  • Lille Adam Rotberger tillsammans med Melker och Gustav Rotberger. På isen fanns även mamma Gunnel. En båtresa till Mariehamn hann familjen göra under sportlovet och båten klarade den tjocka isen.
  • 13-åriga Emma Hildingsson fick snabbt sex abborrar. Bara genom att flytta sig från ett ishål till ett annat lossnade det.
  • Alva Liw, Marit Wåhlén och Nora Gradin från Rotebergs fritids hade det skönt på isen. Skidor och skridskor är andra aktiviteter under sportlovet.
  • 6-åriga Filip Johansson hörde också till de lyckosamma som drog upp flera fiskar, fyra abborrar, redan i början av tävlingen.
  • 6-åriga Astrid Johansson strålar, när hon får upp abborre nummer två som är större än den första.
  • Syskonen Jonathan och Emilia Hälsing började dagen med att sammanlagt dra upp 13 fiskar, var av 10 för Emilia som segrade i den yngsta klassen.

På torsdagen var det åter dags för Woxnadalens sportfiskeklubb att anordna sportlovspimpel på Ullungens is i Edsbyn.

Annons

Närmare 50 deltagare var anmälda och de hade två timmar på sig att dra upp så många fiskar som möjligt. Den som till slut hade mesta vikten vann. De flesta som var med fick fisk.

I den äldsta klassen över 12 år vann Rohollah Mohamadi med 488 gram totalt och på andra plats Anders Engberg med 478 gram

13-åriga Emma Hildingsson hörde till dem som tidigt fick fisk. Det var första gången i år som hon var ute och ägnade sig åt pimpelfiske. Emma kom på tredje plats i den äldsta klassen.

6-åriga Filip Johansson hörde också till de lyckosamma som drog upp flera fiskar, fyra abborrar, redan i början av tävlingen.

Ett framgångsrikt syskonpar som hade dragit upp 13 fiskar i början på dagen var Emilia och Jonathan Hälsing, var av Emilia hade fått 10. Emilia vann sedan den yngsta klassen med 464 gram. På andra plats kom Anton Brickman med 422 och på tredje Johan Åkesson med 416 gram.

Mer läsning

Annons