Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gittan målar godisäggen vita

/
  • Jag tycker dom vita påskäggen är jättefina. De ser också gamla ut. Jag brukar måla med en grå ton på det vita för att det ska se nött ut, säger Gittan Fast som brukar jobba vid köksbordet hemma i Ämnebo.
  • Det finns både ägg med text, som Gittan själv har skrivit, och motiv som hon klipper ut och fäster med tapetlimm.
  • Traditionella påskprydnader är numera sällsynta hemma hos Gittan Fast. Men efter lite letande hittar hon denna påsktupp.

Allt är vitt vitt hemma hos Gittan Fast i Ämnebo, utanför Edsbyn. Även äggen man fyller med godis till påsk och som brukar vara riktigt färgglada har Gittan målat vita. Denna tradition började för ett år sedan, när hon skulle ge bort några godisägg och ville göra dem mer personliga.

Annons

Hon skrev även namnen på barnen hon skulle ge äggen till. Det blev uppskattat, trots att allt färgglatt hade försvunnit och äggen hade blivit enklare.

– Jag tycker själv de vanliga godisäggen är fruktansvärt fula. Det är så många färger och det blir bara rörigt. Jag går mot alla traditioner och målar dom vita istället, säger Gittan Fast.

Hon jobbar med en grundfärg, V-slip, som täcker bra. Sedan brukar hon dekorera de vita äggen med till exempel änglar, som hon klipper ut och fäster med tapetlimm. Han täcker även den dekorerade ytan med tapetlimm för att få en skyddande yta.

Gittan jobbar vid köksbordet. Det blir både kvällar och nätter som går åt. Men det är inte bara godisägg hon målar om. Hon målar på gamla ljusstakar, speglar, möbler med mera. Detta heter shabby chick i lantlig stil och har blivit väldigt populärt.

Hon är född och uppvuxen i Ämnebo och jobbar till vardags som personlig assistent i Bollnäs. Hon jobbar även som instruktör vid Idrottsparken i Edsbyn.

Mer läsning

Annons