Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gemensam jul i S:t Olof

/
  • Anne-Marie Smensgård Söder, Carin Henrikson och Åsa Liström bjuder in till Gemensam jul i S:t Olof i Edsbyn. Den som vill vara med kan så snabbt som möjligt höra av sig till Anne-Marie.
  • Stämningen uppe vid S:t Olof i Edsbyn är både mysig och lugn. Det är som en egen liten by med klockstapel.

Även denna julafton ordnas Gemensam jul i S:t Olofs kapell i Edsbyn. Det kommer att bjudas på glögg, pepparkaka, julmusik, gröt och skinkmacka och innan man går hem får alla en julklapp.

Annons

Bakom det här initiativet för alla som vill ha lite sällskap på julafton står Anne-Marie Smensgård Söder, Åsa Liström och Carin Henrikson. 10-åriga Tea Söder finns på plats även i år.

– Det var mycket värme och gemenskap i fjol. Alla satt tillsammans och pratade och hade trevliga samtal, säger Anne-Marie.

– Det var också väldigt uppskattat av dem som var där. Jag tycker det var något helt fantastiskt att få vara med om, säger Åsa.

Även i år är det sponsorer i form av företag som ställer upp och hjälper till med kostnaderna för mat, godis, julklappar och annonsering. Privatpersoner ställer upp och bakar. Svenska kyrkan lånar ut lokalen utan kostnad.

Förra året fick man även bidrag i form av sill och lussekatter, som personer bara dök upp med på morgonen.

Anne-Marie minns att stämningen var både mysig och lugn. Det är som en liten by med klockstapel och allt, konstaterar hon och Åsa.

Ny i gänget i år är Carin Henrikson, som liksom Åsa jobbar på Edsbyverken (Edsbyn).

– Det var självklart på något vis, när Åsa frågade om jag ville vara med, säger Carin.

För musiken på gitarr och sången står Urban Khemi.

Mer läsning

Annons