Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frida ställer ut

/
  • Utbildningen i Gävle är väldigt bred. Jag tycker det har varit jätteroligt att gå där. Jag trivs jättebra tack vare trevlig miljö och bra lärare, säger Frida Söderberg som går det tvååriga serie- och bildberättarprogrammet i Gävle.
  • Alice i underlandet har Frida tecknat som en pin-up girl i en teknik som heter skraffering.
  • Fridas djurporträtt är utformade som furstar i barock stil. Det här är hennes syster Viktoria Söderbergs två katter Eskil och Sverker.
  • Akrylmålningen av zebran är egentligen fyra tavlor, som sätts tillsammans som en. Det beror på att Frida hade fyra lika stora dukar.
  • Detta är ett självporträtt målat i år.
  • Frida låter sina figurer ha samma hårfärg som hon själv har för tillfället. När hon målade denna akvarell hade hon alltså blont hår.
  • En sorgsen akrylmålning som heter Pappa Rävs älskarinna. Pappa Räv och älskarinnan syns i bakgrunden. Mamma Räv diskar med en tår i ögat.

Frida Söderberg heter en 19-årig tjej från Näsbyn, utanför Alfta, som siktar på att bli illustratör. Frida har alltid tecknat och målat och går nu på serie- och bildberättarprogrammet i Gävle. Hon är även aktuell med en utställning i galleriet hos Anna Galtsdotter med vänner intill apoteket i Alfta.

Annons

– Jag vill antingen bli barnboksillustratör eller utveckla mig inom foto. En dröm är att få båda dessa intressen att gå ihop. Jag kan även tänka mig att jobba med grafisk design. Vi har även fått hålla på med det i Gävle, säger Frida Söderberg.

När Frida var sju-åtta år gjorde hon bilderböcker om en häst. Det blev upp emot 20 olika böcker, som det nu är jätteroligt att läsa.

Från sin mamma Agneta Söderberg har Frida fått sitt intresse för böcker och då särskilt bilderböcker och från sin pappa Mats Jonsson och farfar Elov Jonsson musikintresset. Farfar spelade dragspel och skrev egna låtar. Tack vare pappa väcktes intresset för lite äldre musik, som Elvis.

I dag lördag den 8 maj öppnar Fridas utställning, som pågår till och med den 28 maj.

Mer läsning

Annons