Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fransmän på hal is

/
  • Sammanlagt 22 elever och två lärare från Frankrike besöker Voxnadalens gymnasium i Edsbyn. Det var det här gänget som prövade att åka skridskor.
  • Alixia Beranger konstaterar att där hon bor i Frankrike finns det ingen snö alls. Hon konstaterar också att skolan är hårdare i Frankrike.
  • Svenska värden Margareta Zakrisson och den franska eleven Auriane Brenot berättar att det nu blir några intensiva dagar i Hälsingland.
  • Sophie Jaune, Ophélie Painchault och Coline Mermet hade väldigt roligt ute på isen. Det var vingligt, många hade aldrig åkt skridskor tidigare.
  • En spark blev räddningen för några av de ovana skridskoåkarna.

Häromdagen var det dags att pröva på skridskoåkning i bandytemplet, Arenan i Edsbyn, för ett gäng unga fransmän .

Annons

Det är totalt 22 elever samt två lärare, Marie-Pierre Blanc och Marie-Christine Moissi, som besöker gymnasiet. De flesta ungdomarna är 17 år.

De kommer från ett franskt gymnasium som heter Albert Triboulet i Romans. Skolan ligger i södra Frankrike.

– Besöket har varit väldigt intressant. Ni har en helt annan natur än vi har. Här är det mycket skog och väldigt kallt. Människorna är vänliga och trevliga, säger en av de franska eleverna Alixia Beranger innan hon ger sig ut på den hala isen.

Voxnadalens gymnasium har haft utbyten med denna skola under elva år och i våras var den svenska elevgrupp, som nu tar emot de franska gästerna, där i fem dagar.

På måndag den 7 december åker franska och svenska elever tillsammans till Stockholm för att besöka Nobelmuséet med mera.

Mer läsning

Annons