Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framgångar för Edsby-hund

/
  • Jag är ingen tävlingsmänniska. Jag tycker om hundar, jag tycker om att vara i skogen och jag tycker om att träna med hunden. Det är därför jag tycker det här är så roligt, säger Marianne Stagwall med sin golden Allis.
  • Trots sjukdomar och problem är Allis fortfarande alert och pigg. Här är man ute på spåruppdrag.
  • Så här kan det se ut när Allis spårat upp ett figurant. De förekommer både i patrulleringen och spårproven. Katarina Eriksson blir också den som kommer att tävla med Allis i SM eftersom Marianne sedan länge planerat en resa till Budapest.

Marianne Stagwall och hennes 10-åriga golden retriever, tiken Allis från Edsbyns brukshundklubb har kvalificerat sig till SM för försvarsmaktshundar som avgörs mellan den 17-19 september.

Annons

– Det var en oväntad framgång. Det var egentligen inte meningen att det skulle gå så här. Vi var mest med och körde för att ha roligt, säger Marianne Stagwall.

Marianne tycker det har varit spännande att gå så här långt. Allis fullständiga och pampiga namn är Yellow-Strawberry Sundae, men eftersom hon är allas kelgris så kallas hon för just Allis. Egentligen är Allis hundpensionär och borde ta det lugnt, men hon är fortfarande pigg och alert för sin ålder.

Kvalificeringen till SM började med en KM-vinst under tävlingar inom Edsbyns brukshundklubb. Marianne och Allis tog även en silverplacering i DM i Söderhamn.

Marianne och Allis har tränat i samhällets tjänst sedan 2003. Momenten för försvarsmaktshundarna när de tränar är patrullering med vind- och ljudmarkering, spårprov, uppletande av föremål och lydnadsmoment. Det är också dessa moment man tävlar i.

Försvarsmaktsmästerskapen avgörs i år i Karlskrona och med från Ljusdal är även Christer Dahlberg. Anita Eklund från Edsbyns brukshundklubb är satt på reservlista.

Mer läsning

Annons