Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framflyttad offroadkörning

/
  • Hit till Skålsjögården på Alfta finnskog kommer nio motorcyklister för att delta i en kurs i off-roadkörning kommande helg.

Den långa vintern har gjort att kursen i off-roadkörning i trakterna runt byn Skålsjön och Skålsjögården har tvingats flytta fram en vecka. Egentligen skulle kursen ha hållits den 7-11 maj, men nu blir det istället en kurs med start den 14 maj.

Annons

Det är organisationen Sveriges motorcyklister som för tredje året förlägger kursen Treklövern till Skålsjön och Skålsjögården. I år alltså mellan den 14 och 17 maj på grund av att det tidigare har varit för mycket snö ute i skogarna.

Redan på torsdag kommer kursledaren till Skålsjögården för att förbereda och på fredag kommer deltagarna.

Under kursdagarna kommer man mestadels att vara utomhus. Man får matsäck med sig för att kunna vistas ute hela dagen. Sedan kommer man tillbaka till Skålsjögården för middag.

Det kommer även att ordnas en grillaftom i eldpallkojan.

Man använder Skålsjögårdens garage för att meka och omklädningsrum.

Sveriges motorcyklister är en obunden organisation som räknar en tredjedel av Sveriges motorcyklister, eller 75 000 medlemmar. Organisationen har ett stort kursutbud för dem som vill skaffa sig ytterligare kunskaper som gör det roligare att köra motorcykel och för att lära känna sin motorcykel bättre.

Det handlar även om att bli mer medveten om riskerna med att köra motorcykel

Mer läsning

Annons