Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt diskussion om museum

/

Diskussionerna kring Edsbyns museum har varit många senaste tiden, inte minst om lokalens lämplighet. Den 15 augusti öppnar museet återigen – i samma lokaler som tidigare.

Annons

Det var under årets påskhelg det blev stopp i en toalett på Edsbyns museum – med resultatet att entrén och arkivet blev stående i tre deciemter högt avloppsvatten och museiföremål förstördes och skadades.

Efter midsommar ska arbete med att installera nya avloppsledningar omkring Celciusskolan påbörjas. Och museet ska återställas. Golvmattor ska bytas på några partier och en toalett ska renoveras.

Esbjörn Käll, Edsbyns museum, är tacksam för det, men det ultimata vore om de fick nya lokaler, eller om en ordentlig upprustning gjordes. .

- Museets lokaler känns överlag lågprioriterade, säger Esbjörn Käll.

Kommunchef Christer Engström berättar att lämplighetsfrågan med lokalen har varit uppe vid en hel del tillfällen, och håller med om att det finns problem med den.

– Vi har ett större arbete att genomföra med lokalbehovet inom Celciusskolans område, och i de lokalerna ingår ju museet. Men vi undersöker också en annan lokalisering av museet, säger han.

Kulturchef Carina Isaksson har tillsammans med kulturassistent Leif Nordlöf, hembygdsföreningens ordförande Elisabeth Eriksson och kommunens tekniska chef Patrik Uhras påbörjat ett arbete kring hur museets lokalfråga kan lösas.

- Vi jobbar intensivt och målinriktat med att lösa frågan, säger Carina Isaksson.

Mer läsning

Annons