Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortfarande oklart hur skadat huset är

Det finns inga beslut om vad som ska hända med det brandskadade huset – eller om hyresgästerna kommer att kunna komma in i sina bostäder igen. Samtidigt pågår arbetet med att hitta nya lägenheter till alla som blev hemlösa genom branden.

Annons

Det är fortfarande oklart vad som ska hända med hyreshuset på Öjollasbacken som brann under natten mot lördagen. På onsdag ska Mikael Reijer, vd på Aefab, träffa räddningschefen och få ett första besked om hur illa skadat det är och om det är säkert att gå in i lägenheterna.

– Tidigast fredag kommer vi i så fall att kontakta hyresgästerna och ta fram en tid som passar dem. Då kommer alla att ha någon med sig från oss som guidar och ansvarar för att det ska gå säkert till och så blir det en kort visit för allihop, så de kan hämta ut det mest nödvändiga.

Reijer betonar att det alltså inte finns några som helst beslut kring vad som ska hända.

– Det har vi knappt hunnit tänka på. Vi kommer inte att kunna fatta några beslut om vad som ska hända med byggnaden de närmaste veckorna.

Det var sammanlagt 28 lägenheter som fick evakueras i branden. Men redan vid lunchtid på måndagen hade hyresgästerna i tio av dem tecknat kontrakt till nytt boende.

– De flesta hamnar i Alfta. En familj hamnar i Knåda där kommunen hade ett par lägenheter och det är ett par, tre som hamnar här i Edsbyn, berättar drifts- och marknadschef Claes Vikström.

Mer läsning

Annons