Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förhören var till hjälp för polisen

/
  • Sökandet efter den försvunne 26-åringen fortsatte under onsdagen i Alfta. Här söker en hund av en åker mellan Haralds verkstad och Nordanå trä.

Under onsdagseftermiddagen hölls förhör med de båda 19-åringarna som är häktade för människorov.

- Förhören har gjort att vi blivit klokare, säger spaningsledare Sune Nordh.

Annons

De senaste dagarna har polisen lagt mycket kraft i att söka av skogsområdet vid Motocrosstadion utanför Alfta. Med hjälp av likhundar och tips från allmänheten så har polisen fått in en del grejer som kan härleda till försvunne Christian Larsson.

- Nej tyvärr, vi har inte hittat någon kropp, säger Sune Nordh. Men vi är ganska övertygade om att det finns en kropp i området kring Alfta. Vi kommer att fortsätta att leta där så vi är väldigt glada om ortsbefolkningen hjälper oss med iakttagelser kring skogsbilvägarna. Vi kommer även att ha intresse av området mellan 301:an och vägen mot Falun.

De häktade männen är bekanta med området där polisen letar kroppen.

- De har bland annat åkt cross här.

Under onsdagen hölls det förhör med de båda häktade 19-åringarna. Efter förhöret kommenterar Slobodan Jovicic, som försvarar den man som tidigare dömts bland annat för att ha rånat BK-kiosken, bevisläget så här:

- Utifrån det som har presenterats så saknas huvudbevisning, alltså konkret bevisning. Han är häktad på sannolika skäl, då finns det en misstanke – men för att de ska räcka för en fällande dom i ett brottmål, där är vi inte.

- Förhören har gjort att vi blivit klokare, säger Sune Nordh utan att vilja utveckla vad det innebär.

Förhör med den misstänkte 18-åringen ska hållas så snart som möjligt.

Mer läsning

Annons